Handledarutbildning

Som handledare för privat övningskörning med personbil måste du genomgå en obligatorisk handledarutbildning. Detta krävs för att du ska få din ansökan som handledare godkänd. Du går utbildningen själv eller tillsammans med eleven du ska övningsköra med.

KörkortsAkuten erbjuder två nivåer av handledarutbildningar

  • Obligatoriska handledarutbildningen ett krav för alla handledare och du kan gå själv eller tillsammans med personen som du ska vara handledare till. Priset är 650kr per deltagare inkl. fika. Samtliga kurser skall betalas i förskott, (Kom ihåg att ta med legitimation).

  • Handledarutbildning Total är vårt unika koncept som, utöver den obligatoriska handledarutbildningen, även innehåller en gedigen utbildning för dig som handledare tillsammans med en av våra trafiklärare. Priset är 2550kr för två personer. Mer detaljer här ››

I handledarutbildningen får du bl a lära dig hur du kan minska riskerna vid privat övningskörning. Vi tar upp EcoDriving och andra tips som hjälper Er att effektivisera körlektionerna. Detta och mycket mer får du som handledare (och elev) kunskap om under kursen som pågår i 3 timmar. Utbildningen är giltig i 5 år.

Vi rapporterar in deltagande elektroniskt direkt till Transportstyrelsen för varje deltagare som har varit närvarande och legitimerat sig.

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen. Övningskörningen får påbörjas från 16 års ålder.

Ring oss 08-88 08 08

HANDLEDARUTBILDNING TOTAL

Optimera din privata övningskörning med vår nya utbildning – Handledarutbildning Total

Emilie och Magnus

Alla vill ha körkortet snabbt, billig men inte kompromissa med säkerheten. Av olika skäl kan inte alla elever genomgå hela utbildningen på trafikskolan.

För att övningsköra privat måste elev och handledare genomgå en introduktionsutbildning för att handledaren skall bli godkänd som handledare. Nu har vi på Körkortsakuten tagit utbildningen ett steg till, en utbildning vi är unika om – Handledarutbildning Total

Du som handledare får en gedigen utbildning och förutsättningar att bli en bättre handledare.

– Vi går igenom vilka moment i körningen som vi går igenom på körskolan
– Vi går igenom vilka övningsområden som passar varje moment
– Vi går igenom alla detaljer som gör dig till en bra handledare
– Vi går igenom vad körkortsrundan är för något inför elevens uppkörning.

Utbildningen passar dig som har för avsikt att köra upp via Trafikverket i Farsta eller via Trafikverket i Nyköping.

Detta ingår i Handledarutbildning Total:
– Den obligatoriska handledarutbildningen (minst 3 tim ex raster för 2 personer elev och handledare)
– Handledarbok
– 100 minuter i bilen med handledare och elev.
Vi går igenom momenten, övningsområden, detaljer och tips i verkligheten. Vi visar er hela 16 moment med övningsområden som passar till varje moment. Vi genomgår en körkortsrunda som är som en riktig uppkörning.

Vi på KörkortsAkuten är övertygade om att handledaren kommer att gå från en bra till en bättre handledare. Eleven får dessutom förutsättningar till en bra och säker utbildning.

Säkrare förare och mindre olyckor på våra vägar, vill alla ha

Pris: 2550: -/två personer