Handledarutbildning

Som handledare för privat övningskörning med personbil måste du genomgå en obligatorisk handledarutbildning. Detta krävs för att du ska få din ansökan som handledare godkänd. Du går utbildningen själv eller tillsammans med eleven du ska övningsköra med.

KörkortsAkuten erbjuder två nivåer av handledarutbildningar

  • Obligatoriska handledarutbildningen ett krav för alla handledare och du kan gå själv eller tillsammans med personen som du ska vara handledare till. Priset är 650kr per deltagare inkl. fika. Samtliga kurser skall betalas i förskott, (Kom ihåg att ta med legitimation).

  • Handledarutbildning Total är vårt unika koncept som, utöver den obligatoriska handledarutbildningen, även innehåller en gedigen utbildning för dig som handledare tillsammans med en av våra trafiklärare. Priset är 2550kr för två personer. Mer detaljer här ››

I handledarutbildningen får du bl a lära dig hur du kan minska riskerna vid privat övningskörning. Vi tar upp EcoDriving och andra tips som hjälper Er att effektivisera körlektionerna. Detta och mycket mer får du som handledare (och elev) kunskap om under kursen som pågår i 3 timmar. Utbildningen är giltig i 5 år.

Vi rapporterar in deltagande elektroniskt direkt till Transportstyrelsen för varje deltagare som har varit närvarande och legitimerat sig.

Eleven måste vara minst 15 år och 9 månader för att få gå utbildningen. Övningskörningen får påbörjas från 16 års ålder.

Ring oss 08-88 08 08

Optimera din privata övningskörning med våra unika utbildningar

– Handledarutbildning Total

– Genrepet

Emilie och Magnus

Handledarutbildning Total!

Alla vill ha körkortet snabbt, billig men inte kompromissa med säkerheten. Av olika skäl kan inte alla elever genomgå hela utbildningen på trafikskolan.

För att övningsköra privat måste elev och handledare genomgå en introduktionsutbildning för att handledaren skall bli godkänd som handledare. Nu har vi på KörkortsAkuten tagit utbildningen ett steg till, en utbildning vi är unika om – Handledarutbildning Total

Du som handledare får en gedigen utbildning och förutsättningar att bli en bättre handledare.

– Vi går igenom vilka moment i körningen som vi går igenom på körskolan
– Vi går igenom vilka övningsområden som passar varje moment
– Vi går igenom alla detaljer som gör dig till en bra handledare
– Vi går igenom vad körkortsrundan är för något inför elevens uppkörning.

Utbildningen passar dig som har för avsikt att köra upp via Trafikverket i Farsta eller via Trafikverket i Nyköping.

Detta ingår i Handledarutbildning Total:
– Den obligatoriska handledarutbildningen (minst 3 tim ex raster för 2 personer elev och handledare)
– Handledarbok
– 100 minuter i bilen med handledare och elev.
Vi går igenom momenten, övningsområden, detaljer och tips i verkligheten. Vi visar er hela 16 moment med övningsområden som passar till varje moment. Vi genomgår en körkortsrunda som är som en riktig uppkörning.

Vi på KörkortsAkuten är övertygade om att handledaren kommer att gå från en bra till en bättre handledare. Eleven får dessutom förutsättningar till en bra och säker utbildning.

Säkrare förare och mindre olyckor på våra vägar, vill alla ha

Pris: 2550: -/två personer

Genrepet!

Läs följande text om du övningskör privat.

KörkortsAkuten är en av få trafikskolor som ständigt uppmuntrar privat övningskörning och erbjuder alltid tips och idéer för att din handledare ska lyckas med uppdraget. ”Handledarutbildning Total”, som vi är ensamma om och handledare som följer med på alla körlektioner, är exempel på det vi erbjuder till privata handledare.

Nu lanserar vi ”Genrepet”!

En viktig nyhet för dig som övningskör privat hemma. Konceptet innebär två timmar intensiv körlektion till en kostnad av 2000:-

Vi visar er vad som fattas i er utbildning så att ni får möjlighet att klara uppkörningen privat galant.
Vi går igenom cirkulationer, landsväg, körfältsbyte, fickparkering osv, osv (som exempel på moment som vi vet att privatisterna inte tränar på ordentligt).

Du får:
– Testlektion
– Uppkörningsrundor
– Värdefulla tips, skriftligt och under körning
– Säkerhetskontroller
– Träna på en annan bil än den ni kör hemma. Tänk på att du ska köra upp med Trafikverkets bil som du har aldrig kört innan.
– Köra med en annan person än den du är van vid. Tänk på förarprövaren som du har aldrig sett förut.

För att lyckas maximalt med ”Genrepet” så;

– Måste din privata handledare vara med på lektionen
– Att du har uppkörningen några dagar framåt så du hinner träna på det som vi påpekar. Det är inte logiskt att köra upp dagen efter
– Att du är klar med grunderna och har kört en del innan. Denna lektion passar inte dig som är nybörjare
– Att du kommer bra överens med din privata handledare med bra ton, inga bråk i bilen
– Passar bäst dig som ska köra upp i Farsta eller Nyköping

Efter 14 år i branschen så kan vi Farsta och Nyköping och vi har hjälpt hundratals elever som egentligen övningskör privat hemma, så vi vet vilka brister som förekommer.

Genrepet – två timmar, två tusen kronor – kan vara skillnaden mellan godkänt körprov eller ständigt jagande efter nya uppkörningstider runt om i landet, med tusentals kronor minus på kontot.

Pris: 2000: -/två timmar