Viktiga tips när du ska ta körkort

På KörkortsAkuten har vi som målsättning att du ska bli en säker förare och ta ditt körkort fort till en så låg kostnad som möjligt.
Därför kallar vi oss KörkortsAkuten. Här har vi samlat tips som är värda att tänka på.

1. Välja trafikskola

Tala med vänner och bekanta som nyligen tagit körkort för att bilda dig en uppfattning om vilka skolor som erbjuder en bra och prisvärd utbildning.
Du kan också få värdefull information på olika hemsidor med omdömen om trafikskolor. Titta närmare på vårt absolut bästa erbjudande någonsinGuld-paketet.

2. Motivation

En motiverad person tar till sig den kunskap som krävs mycket fortare än en person som blivit övertalad av någon annan att ta körkort. Börja med körkortsutbildningen när du känner dig redo. Påbörja körkortsutbildningen när du har den tid och de pengar som behövs. Det är viktigt att kunna öva kontinuerligt.

3. Automat

Att ta körkort för automatväxlad bil kräver normalt färre lektioner än för manuell. Ett bra alternativ för dig som vill spara tid och pengar. Svenska nybilsköpare väljer i allt högre grad automatväxellåda. Mer än var tredje ny bil är försedd med automatlåda (DN-artikel Publicerad 2012-02-27 – Sverige vill inte växla)

4. Kör privat

Det är en stor fördel om du kan övningsköra privat med en handledare. Var noga med att följa de råd som du fått på handledarkursen som är obligatorisk för privat övningskörning. Annars finns det risk för att du lär dig fel saker som kräver många körlektioner för att bli av med. Av precis det skälet är det viktigt att du läser teoriboken före och under tiden som du övningskör.

5. Ta med handledaren på dina körlektioner

Ett sätt att göra din privata övningskörning så effektiv och strukturerad som möjligt, är att ta med dig din handledare i bilen under körlektionerna. På det sättet kan din handledare lära sig om hur han/hon kan stödja dig i din utveckling, och därmed spara körlektioner.

6. Om du inte är nöjd

Om du inte är nöjd med din trafiklärare bör du be att få byta. Personkemin mellan dig och din lärare är väldigt viktig för din skull. Välj en trafikskola som är ansluten till STR, Sveriges Trafikskolors Riksförbund, kvalitetsorganisationen. Där kan du överklaga och få råd.

KOM IHÅG

Handledarutbildning för privat övningskörning – Planera och boka dina lektioner
Boka den obligatoriska Riskettan – Boka den obligatoriska Halkbanan
Teori och praktik går hand i hand

AVBOKNING

Avbokning körlektioner: Lämnas senast kl 13.00 vardagen innan dagen du ska köra
(måndag – fredag som inte är helgdag)

Avbokning kurser: Lämnas 48 tim innan kurstillfället på telefon nr 08-88 08 08 annars debiteras fullt pris.

Är du inte nöjd med oss, ta genast kontakt med trafikskolechefen.

Kan vi mot förmodan inte lösa en tvist tillämpar vi reklamationspolicyn.

Köpta paket, lektioner, kurser och presentkort gäller i 1 år!

Har du frågor kring våra utbildningar?

Tveka inte att kontakta oss, vi svarar gärna på dina frågor!

Ring 08-88 08 08